В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна

Очікується, що з настанням холодів овоч знову подорожчає

За останній тиждень в Україні значно впали ціни на столовий буряк. На це, здебільшого, вплинуло зростання пропозиції на ринку. Про це пише SEEDS, посилаючись на AgroTimes.

За даними видання, зараз проходить сезон збору буряків. Фермери змушені знижувати ціни на овоч, оскільки пропозиція різко зросла на ринках. Так, ціни вже стали нижче на 2-3 гривні, в порівнянні з минулим тижнем.

Зараз кілограм буряка можна придбати в середньому за ціною від 10 до 20 гривень. А ось оптова ціна, наприклад, на оптовому ринку "Неждана" (Херсонська область), впала до 6 грн за 1 кг. Оскільки в продаж масово надходить буряк нового врожаю, вартість різко падає.

Однак уже незабаром, за прогнозами аналітиків, ціни на буряк знову виростуть. Після настання морозів вартість стане вище приблизно на 1 - 1,50 грн за кілограм. У зв'язку з цим, фермерам вигідніше буде продати урожай через деякий час, коли ціни знову стануть стабільними.

Що стосується оптових цін на інші овочі, то молода капуста зараз продається за 10-12 гривень за кілограм, вартість пізньої капусти - 4-5 гривень за 1 кг. Лук обійдеться покупцям в 7 гривень за кг, а морква - в 6 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні всього за тижні на 35% подешевшали тепличні огірки. Виробники розповіли, що змушує їх знижувати ціни на овоч. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні підвищилася ціна на популярну ягоду. Зараз ця ягода коштує на 26% більше, ніж на початку вересня. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.