В Україні змінилися ціни на овочі

Найбільше в ціні змінилася цвітна капуста

За один день у країні значно подорожчала капуста, помідори та кабачки. А деякі овочі, навпаки, стали дешевшати. Про це повідомляється на сайті AgroTimes.

Кілька днів тому вартість цвітної капусти, броколі та савойської капусти різко знизилися. Проте потім за один день цвітна капуста подорожчала вдвічі – з 5 гривень за кілограм до 10 грн/кг. Ціни на броколі збільшилися з 20 до 22-25 гривень за кг. Цінник на савойську капусту зараз – з 10 до 11-15 гривень за кілограм.

Також за цей час у ціні змінилися кабачки з 25-30 гривень до 35-40 гривень за один кілограм. Помідори Асвон продають по 13 гривень за 1 кг., рожеві томати коштуватимуть покупцеві 18 гривень за кілограм, червоні - до 16 гривень за кг, а чері коштуватимуть до 45 гривень за кілограм.

Овочі "борщового набору" повільно продовжують зростати в ціні. Так, кілограм картоплі коштуватиме 5-7 гривень, моркву продають по 6 гривень, буряк – до 10 грн/кг, цибулю по 9 гривень/кг.

До овочів, цінник на які знизився, належать огірки. Так, із 45-50 гривень огірки подешевшали до 43-48 грн/кг. Пекінська капуста коштуватиме покупцю 6-7 гривень/кг. Кубічний перець зараз продають за ціною до 40 гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки коштує приготувати борщ в Україні. У порівнянні з 2020 роком ціни на "борщовий набір" збільшились на 5%. Найбільше за цей час подорожчали буряки, а сметана, навпаки, впала в ціні.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні дорожчає яловичина. З початку року цей вид м'яса став дорожчим на 40%. Однак попит на нього також залишається високим.