Головна Новини Бізнес економіка В Україні дорожчає яловичина: скільки тепер коштує кілограм
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчає яловичина: скільки тепер коштує кілограм

Названо актуальні ціни на яловичину в Україні

27 жовтня 2021, 19:40 comments1598
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

З початку 2021 року до жовтня в Україні збільшилися ціни на яловичину більш ніж на 40%. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, посилаючись на дані Держстату.

В Україні дорожчає яловичина: скільки тепер коштує кілограм

В Украине подорожала говядина. Фото из открытых источников

У статистиці зазначено, що в середньому протягом року мешканець країни споживає 53,8 кг м'яса. З них 15% – це яловичина. Однак цей відсоток постійно зменшується, оскільки ціни на м'ясо стрімко зростають.

Так, на сьогоднішній день кілограм гуляшу з яловичини коштуватиме покупцю 230 гривень. З початку цього року цінник збільшився на 40%. На 44% подорожчали ребра. Наразі середня ціна по Україні становить 140 гривень за один кілограм. Найменше зростання цін зачепило вирізку з яловичини. З Нового року до жовтня ціни збільшилися на 28% і зараз вона коштуватиме 255 гривень за кілограм.

Збільшення ціни на яловичину пов'язане зі зниженням поголів'я великої рогатої худоби. У порівнянні з минулим роком в Україні налічується на 6,7% менше голів (3,1 млн. з яких 1,6 млн — корови). Видання повідомляє, що загалом за роки незалежності України поголів'я скоротилося на 88%.

Незважаючи на стрімке зростання цін, зовнішній попит на м'ясо залишається високим. За останні дев'ять місяців Україна експортувала до різних країн світу понад 11 тонн яловичини.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Україні подорожчала свинина. З початку року ціни зросли на 11%. Фахівці розповіли, чи дорожчатиме м'ясо найближчим часом і скільки зараз покупцям обійдеться свинина.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні за тиждень значно зросли ціни на деякі овочі. Найбільше змінилася вартість кабачків та огірків. Докладніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини