Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчала свинина: які ціни зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчала свинина: які ціни зараз

М'ясо буде продовжувати рости в ціні

21 жовтня 2021, 10:13 comments1993
Поділіться публікацією:

З початку 2021 року в Україні на 11% зросла вартість свинини. Такі дані озвучили в Державній службі статистики, розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1 + 1".

В Україні подорожчала свинина: які ціни зараз

В Україні подорожчала свинина: які ціни зараз - фото з відкритих джерел

Зазначається, що в січні 2021 року ціна за кілограм охолодженого м'яса становила більше 62 гривень. У вересні 2021 року — вартість становила вже 69 гривень.

Крім того, виробники підняли ціну і на яловичину. Вартість підскочила практично на 13%. А ціна на колбасно-копчені продукти — на 6%.

Фахівці вважають, що м'ясо буде продовжувати рости в ціні у зв'язку зі зменшенням імпорту дешевої свинини в Україну з країн Європейського Союзу.

Зазначимо, що за прогнозом експертів, українцям варто готуватися до подорожчання хліба вже в найближчі місяці. Вартість може вирости на 25%. Цінники можуть змінитися через зростання ціни на газ, електроенергію, а також окремих продуктів харчування. Зокрема, на вартості хліба позначиться подорожчання цукру і соняшникової олії, ціни на які відверто шокують українців. 

Крім того, в українських магазинах зросла ціна на різні види сирів. За словами фахівців, вартість не зупинить зростання — в жовтні ціни збільшитися ще на 5%. Так, на прилавках українці не знайдуть продукції, дешевше 220 гривень за кілограм.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, в Україні знизилась вартість яблук. Ціна популярного плода досягла рекордного значення за останні три роки. Вартість практично на всі сорти яблук українські садівники знизили до 5 гривень за кілограм. Ця ціна є на 37% дешевше, ніж на початку місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини