Головна Новини Бізнес бюджет Підвищення зарплат медпрацівникам: виплатили 2,5 млрд грн за два місяці, хто і скільки отримав
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення зарплат медпрацівникам: виплатили 2,5 млрд грн за два місяці, хто і скільки отримав

Найбільше грошей отримали медичні установи Києва

2 листопада 2020, 14:29
Поділіться публікацією:

Підвищення зарплат медичним працівникам відбулося за рішенням Кабміну у вересні поточного року. Уряд стурбований оплатою праці лікарів і медичних працівників, які працюють в установах, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну та екстрену медичну допомогу.

Підвищення зарплат медпрацівникам: виплатили 2,5 млрд грн за два місяці, хто і скільки отримав

Не минуло й року, як Національна служба здоров'я України рапортує про виплати. Згідно з інформацією, опублікованої на офіційному сайті Кабміну, НСЗУ вже виплатила понад 2,5 млрд грн на підвищення заробітних плат медичних працівників у вересні та жовтні. Гроші отримали 1596 медустанов спеціалізованої допомоги. Найбільше коштів на підвищення зарплат отримали медичні установи міста Києва — понад 216 млн грн, Дніпропетровської області — понад 209 млн грн і Харківській області — 171 млн грн.

Система збільшення розміру зарплат виглядає наступним чином: лікарі отримують на 70% більше від посадового окладу, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей додають 50% від мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам та медичним братам — на 25% від мінімальної заробітної плати. Виплати на підвищення зарплат за цим договором медичні установи будуть отримувати до кінця року.

Як повідомляв портал "Коментарі", в про час брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив про підвищення зарплат сімейним лікарям, піднявши ставку за надання медичної допомоги пацієнту на 51 гривню. За його словами, постанова Кабміну стосується внесення змін до Програми медичних гарантій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини