Головна Новини Бізнес бюджет Щомісячно 2,5 млрд грн: у Раді з’ясували, як податкові «скрутки» б’ють по держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Щомісячно 2,5 млрд грн: у Раді з’ясували, як податкові «скрутки» б’ють по держбюджету

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України звітувала про втрати держбюджету через «схеми» та «скрутки» у сфері податків

5 червня 2020, 12:21 comments1968
Поділіться публікацією:

Сума податкових "скруток" в Україні у середньому складає 2,5 млрд грн щомісячно. Про це йдеться на сайті парламенту.

Щомісячно 2,5 млрд грн: у Раді з’ясували, як податкові «скрутки» б’ють по держбюджету

Так, 4 червня пройшло засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України.

Про недосконалість системи адміністрування ПДВ і так звані "скрутки" звітував голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

"ПДВ є одним з найбільш спокусливих для ухилення від сплати. Сутність "скрутки" полягає у внесенні завідомо неправдивих даних до податкових накладних і поєднання несумісних товарів", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у середньому в місяць у "скрутці" беруть участь від 100 до 200 платників податків, які безпосередньо підмінюють номенклатуру товарів. А сума фіктивного ПДВ, яка генерується платниками, у середньому складає 2,5 млрд грн щомісячно.

Експерти ТСК, проаналізувавши дані Єдиного реєстру податкових накладних з жовтня 2019 року по березень 2020 року, прийшли до висновку, що система автоматизованого моніторингу ризиків ДПС потребує вдосконалення. Адже вона не забезпечує належного контролю за формуванням фіктивного податкового кредиту через грубі порушення з боку посадових осіб ДФС, ДПС у частині відпрацювання ризикових платників.

Тому було вирішено передати матеріали ТСК до правоохоронців, щоб встановити факти формування "схемного" податкового кредиту. У податковій та фіскальних служб будуть проведені службові розслідування.

Раніше "Коментарі" писали про обхід ПДВ та підставу для Зеленського в історії з "гуманітарним вантажем" Епіцентру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини