У новому бюджеті передбачили мільярди від легалізації грального бізнесу

Уряд вирішив наповнювати бюджет шляхом легалізації азартних ігор

Не вщухають суперечки щодо нової редакції головного фінансового документа України. Так, після внесення поправок, до дохідної частини було вирішено внести надходження від грального бізнесу. В уряді очікують, що доходи від українських казино принесуть бюджету 7 млрд 443 млн гривень. Таку суму сподіваються отримати від продажу ліцензій на лотереї та організації азартних ігор.

Автори правок не посоромилися збільшити плановий дохід в порівнянні з першим читанням бюджету на 20,9 млрд грн.

Серед факторів, які вплинули на перегляд прогнозу доходів, крім плати за ліцензії в гральному бізнесі, в Кабміні назвали, зокрема, збільшення плану доходів загального фонду держбюджету від податку на прибуток підприємств (на 1 млрд грн) і по ПДВ на вироблені в Україні товари та послуги з урахуванням бюджетного відшкодування на 6,4 млрд грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", Мінфін закінчив консультації з Міжнародним валютним фондом щодо головного фінансового документа України. Внесені правки дають відстрочку уряду підвищити мінімальну заробітну плату українцям. Так, якщо раніше планувалося підвищити мінімалку до 6,5 тис. грн вже з липня наступного року, то тепер це може статися не раніше 1 грудня. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.