Головна Новини Бізнес бюджет Уряд вирішив додати шість мільярдів гривень в "ковідний" фонд
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд вирішив додати шість мільярдів гривень в "ковідний" фонд

Кошти на ковідний фонд уряд знайшов з інших програм, посилаючись на економію

14 грудня 2020, 15:12
Поділіться публікацією:

Позачергове засідання Кабінету міністрів України, яке відбулося в понеділок, 14 грудня, принесло якісь зміни в перерозподілі бюджетних коштів. Так, міністри вирішили збільшити розмір так званого "ковідного" фонду та наповнили його додатково на шість мільярдів гривень. З такою інформацією виступила прес-служба Міністерства фінансів.

Уряд вирішив додати шість мільярдів гривень в "ковідний" фонд

Як зазначається, подібне наповнення Фонду стало можливо завдяки перерозподілу бюджетних коштів — а доступність обґрунтовують економією грошей за деякими урядовими програмами.

"За пропозицією 36 головних розпорядників бюджетних коштів щодо скорочення витрат державного бюджету до кінця 2020 року, пропонується здійснити збалансований перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету, передбачених головним розпорядникам коштів на 2020 рік", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Денис Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг. За словами прем'єра, що фінанси з цього фонду йдуть не тільки на лікування хворих коронавірусом, а й на боротьбу з наслідками пандемії, в тому числі економічними. Фонд формувався з коштів, що надійшли з різних джерел, в т.ч. і з тих, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році.

Нагадаємо, що кошти, які раніше були передбачені на ремонт і будівництво доріг в Україні перенаправили на боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19. Таке рішення 11 листопада прийняв Кабінет міністрів України під час чергового засідання. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mof.gov.ua/uk
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини