Adidas продає один зі своїх брендів

Продаж бренду стане частиною розробки п'ятирічної стратегії компанії

Міжнародна компанія Adidas, що займається виробництвом спортивного одягу і взуття, оголосила про продаж свого бренду Reebok. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії.

Так, Adidas почав формальний процес, спрямований на продаж Reebok. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що в період пандемії цей бренд дуже постраждав. В результаті його дохід впав на 42%. А за останній квартал минулого року продажі впали на цілих 7%.

Варто зазначити, що про свої наміри продати бренд в компанії повідомляли ще в грудні 2020 року. Однак тоді Adidas заявив, що остаточне рішення буде прийнято в березні 2021 року. На той момент вже з'явилися два потенційні покупці: VF Corp і Timberland.

Генеральний директор adidas Каспер Рорстед зазначив, що Reebok і Аdidas зможуть розвиватися і реалізовувати свій потенціал набагато краще, якщо будуть незалежними один від одного. За його словами, кілька наступних місяців компанія витратить на те, щоб забезпечити успішне майбутнє Reebok, а також його команди.

Відзначимо, що у 2005 році Adidas купив 100% акцій Reebok International Ltd за $ 3,8 млрд і повністю поглинув компанію. Орієнтовна вартість даного бренду у 2021 році може скласти 1,2 мільярда доларів. Про це пише сайт Reuters.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що американська корпорація McDonald's вперше за 5 років повідомила про прийдешні зміни. Також сайт інформував про те, що в компанії "Нова пошта" відбулися зміни, й тепер там діють нові правила пакування.