Аmazon придбала Metro-Goldwyn-Mayer: у скільки обійшлася угода

Amazon повідомила про придбання відомої кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer

Компанія Amazon придбала відомого виробника відеопродукції Metro-Goldwyn-Mayer. Про укладення остаточної угоди між компаніями повідомила прес-служба Amazon.

Раніше за покупку великої кіностудії боролися такі відомі компанії, як Apple і Comcast. Однак Амазон запропонувала суму на 40% більше, а саме 8,45 млрд доларів.

За рахунок покупки Metro-Goldwyn-Mayer стріммінговий гігант зможе значно збільшити асортимент фільмів для своїх користувачів інтернет-відеосервісу Amazon Prime. У кіностудії вже є на рахунку понад 4 тисячі фільмів, серед яких "Робокоп", "Джиперс Криперс" та інші.

Також окремо можна згадати фільми про відомого агента 007. Після покупки MGM Аmazon отримає 50% прав на цю серію фільмів.

Раніше компанія вже здійснювала такі великі покупки. Наприклад, у 2017 році вона придбала велику мережу супермаркетів Whole Foods Market за понад 13 млрд доларів.

Для довідки: Metro-Goldwyn-Mayer є кіностудією з багатою історією. Вона була створена в 1924 році, а в період з 1924 по 1942 роки була лідером у створенні та прокаті кінопродукції серед усіх голлівудських студій.

У 2010 році після частої зміни власників кіностудія повідомила про банкрутство, однак незабаром оголосила, що виходить із цього стану. На рахунку компанії безліч премій "Оскар", у тому числі і за кращі фільми.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Netflix скоро може вийти на ринок відеоігор. А також інформувало про те, що пошуковик Google буде допомагати людям збирати сумку в похід.