Головна Новини Бізнес новини компаній Чи є в державному бюджеті зайвих 300 000 000 гривень? – Зеонбуд
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо Чи є в державному бюджеті зайвих 300 000 000 гривень? – Зеонбуд

Компанія «Зеонбуд» роз'яснила ситуацію з покриттям цифровою мережею Т2 в Чернігівській області

10 липня 2020, 15:30 comments1045
Поділіться публікацією:
6 червня до ТОВ "Зеонбуд" звернувся представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням надати інформацію щодо ситуації з покриттям цифровою мережею Т2 в Чернігівській області і особливо в районах прикордонних з Російською Федерацією. Про це повідомила Пресслужба ТОВ  "Зеонбуд".
У березні 2020 року наше товариство аналізувало ситуацію з покриттям прикордонних районів з Росією протягом всіх майже 2 тисяч кілометрів, тому змогли оперативно надати інформацію Національній раді. Під час аналізу ми визначили  території, де немає прийому сигналу мережі Т2 (через особливості рельєфу), але теоретично можливий прийом російського телебачення. Вибрали населені пункти в цих зонах та порахували домогосподарства. По Чернігівській області отримали наступні показники:
-    покриття цифрової мережі ТОВ "Зеонбуд" складає 98,1% населення Чернігівської області;
-    із населених пунктів розташованих на кордоні з Росією всього 6 (шість) мають проблеми з прийомом сигналу цифрової телемережі, з яких п’ять з  чисельністю від 29 до 68 мешканців. Лише в населеному пункті Грем`яч проживає понад тисячі мешканців, але там проблема з сигналом тільки у частині селища, яка знаходиться у низині  річища річки Судость.
Таким чином, проблеми з доступом до цифрового телебачення в прикордонних районах Чернігівської області мають максимум 293 домогосподарства, з яких 192 знаходяться в селищі Грем`яч. Тобто, якщо розв'язувати цю проблему кардинально, то достатньо встановити в Грем`яч малопотужний передавач вартістю 300 тисяч гривень.  
А от державний Концерн РРТ, як з’ясувалося, для розв'язання цієї проблеми пропонує встановити на території області 6 (шість!) потужних передавачів і просить 300 мільйонів (!) гривень з державного бюджету для кардинального усунення загрози інформаційній безпеці та в інших областях. Саме так зазначено у листі до Кабінету міністрів Валентина Петрова, тепер уже колишнього очільника Адміністрації Держспецзв’язку.
Особливо дивно це виглядає з урахуванням того, що 5 передавачів заплановано встановити на тих же телевежах, де розташовані передавальні станції цифрової мережі Т2, три з яких – Ніжин, Прилуки та Бахмач, це південь області, а відтак вони  жодним чином не мають стосунку до прикордонного мовлення.
Таким чином, мова йде про розбудову за кошти платників податків мережі паралельної з цифровою мережею Т2, яка працює вже 9 років, і де будуть транслюватись ті ж самі телеканали, бо інших просто немає.
У структурі державних органів влади є такий важливий орган як Рахункова палата України, яка здійснює контроль за використанням бюджетних коштів, у тому числі дає оцінку ефективності та економності їх використання. Цікаво, що будуть писати в своїх поясненнях високопосадовці, які приймуть рішення про таке використання 300 мільйонів?!

Чи є в державному бюджеті зайвих 300 000 000 гривень? – Зеонбуд



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини