Порадився з підписниками: Ілон Маск втратив 50 мільярдів доларів за два дні

Дводенне падіння акцій стало найбільшим в історії індексу мільярдерів Bloomberg

Відомий американський мільярдер Ілон Маск втратив десятки мільярдів доларів. Про це повідомляє видання Bloomberg,

Ілон Маск втратив 50 мільярдів доларів після падіння вартості акцій компанії Tesla. Падіння відбувалося упродовж двох днів.

Зниження цін відбулося після опитування мільярдером своїх передплатників у соціальній мережі Twitter. Тоді він запитав у людей, чи варто йому продавати 10% своєї частки компанії. Крім того, в Мережі з'являлася непідтверджена інформація, що брат Маска Кімбал продав акції незадовго до цієї події.

Як зазначає ЗМІ, це дводенне падіння акцій стало найбільшим в історії індексу мільярдерів Bloomberg, а також найбільшим одноденним падінням після того, як мільярдер Безос втратив 36 мільярдів доларів через розлучення.

На додачу до всього, завершенням історії став інсайдерський звіт, в якому вказується, що Ілон Маск продає свої акції, бо нібито хоче покрити свої особисті борги

Незважаючи на все це, Маск продовжує очолювати список Forbes і залишатися найбагатшою людиною у світі.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що в електромобілях виробництва американської компанії Tesla було виявлено небезпечну помилку, яка може призводити до ДТП. Річ у тому, що через збій у роботі напівавтопілота система отримує помилкові повідомлення про загрозу зіткнення. Після цього вмикається автоматична система гальмування. Помилка була помічена у всіх моделях Tesla, що випускаються з 2017 року.

Також портал "Коментарі" писав про те, що капіталізація американської компанії Tesla вже перевищила трильйон доларів. Чистий прибуток за рік збільшився приблизно вп'ятеро.