Головна Новини Бізнес новини компаній Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК
commentss НОВИНИ Всі новини

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК

Нові домовленості по відвантаженнях іршанського ільменіту Stork International GmbH були продовжені до серпня

29 липня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Об'єднано гірничо-хімічна компанія (ОГХК) припинила співпрацю з "прокладкою" IMMCO, яка постачала її продукцію в Крим і РФ, але збільшила відвантаження на адресу працює на російський ОПК Stork International GmbH.

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК

Stork International GmbH замінила IMMCO. Фото з відкритих джерел

Про це свідчить контракт, що є в розпорядженні редакція.

Нові домовленості по відвантаженнях іршанського ільменіту Stork International GmbH були продовжені до серпня. Згідно зі свіжим допугоді від 8 липня 2021 р, по серпень цього року включно ОГХК поставить Stork International 18 тис. Т ільменіту, виробленого Іршанський ГЗК (вміст TiO2 до 54%) за ціною $ 178 за т.

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 2

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 3

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 4

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 5

Згідно з декларацією, відвантаження від 12 липня обійшлася покупцеві в $ 178 за т при ринковій ціні на умовах CIF, Україна, в липні $ 330-360 за т.

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 6

Раніше, т.в.о. голови правління ОГХК Артур Сомов фактично визнав, що сінгапурська IMMCO Віталія Кучука відправляли сировину компанії на санкційні території РФ і Криму. "З 1 липня призупинено роботу з компанією IMMCO Trade", повідомив він в колонці виданню "Українська правда".

Усунення контрагента відбулося завдяки втручанню в відвантаження правоохоронних органів України: Держбюро розслідувань, СБУ та митниці, які запідозрили заниження цін за контрактами ОГХК з цим посередником і почали перевірку кінцевого пункту доставки вантажу IMMCO.

Як виявилося, замість "прокладки" IMMCO, яку пов'язують з бізнесменом Віталієм Кучуком, ОГХК посилив поставки іршанського ільменіту на адресу нової компанії — Stork International GmbH, Відень з центральним офісом в Москві.

Покупцем продукції ОГХК все ще залишається інша компанія Кучука — Minerals & Chemicals Distribution (MCD Ltd). За інформацією учасників ринку, всупереч розірвання контракту з IMMCO, менеджмент цих двох компаній продовжує брати участь в переговорах з покупцями продукції ОГХК.

Як повідомлялося раніше, перша угода зі Stork International було підписано ОГХК 6 травня. Тоді Сомов погодився продати індусам 45 тис. Т ільменітового концентрату виробництва Іршанського ГЗК (філія ОГХК) на суму $ 7,56 млн. Ціна концентрату в додатковій угоді становила $ 168 за т, що було нижче за ринок на $ 100-150. Компанія несла втрати на рівні $ 5 млн. Контракт діяв до липня включно.

Зараз з урахуванням вартості доставки в порт — $ 20 на т, ціна ільменіту за контрактом занижена на $ 130-160. При відвантаженні 18 тис. Т втрати державної ОГХК складуть не менше $ 2,6 млн.

Згідно з митними деклараціями, індуси викупили в ОГХК вже близько 40 тис. Ільменіту і є єдиним ексклюзивним покупцем продукції Іршанського ГЗК. Не виключено, що це нова схема поставок ільменіту компанії в Крим.

За даними Росстату, Stork International GmbH примітна тим, що вона сама і її виконавчий директор, а також засновник всієї групи компаній Stork Джугендра Сінгх Рагхав є співзасновниками російського підприємства "Уралредмет", яке працює на оборонно-промисловий комплекс Російської Федерації.

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 7

Уралредмет виробляє "лігатури для титанових сплавів, призначених для виготовлення деталей авіакосмічної промисловості, оборонної техніки, суднобудування і хімічного машинобудування" і потребує титанової сировини з України. Очевидно, цю сировину і поставляють компанії групи Stork, але не безпосередньо, через санкції в Україні, а через трейдерів в Китаї. Цим можна пояснити заниження цін за контрактами.

В кінці травня цього року, як тільки компанія почала працювати з ОГХК, Джугендра Сінгх Рагхав від імені Stork International GmbH заперечував співпрацю з російським ОПК.а також зв'язок з опальним бізнесменом Дмитром Фірташем.

Проросійська Stork International GmbH замінила IMMCO Кучука на ОГХК - фото 8

Відомо, що Джугендра Сінгх Рагхав давав свідчення проти українського олігарха Дмитра Фірташа в Австрії за заведеним корупційній справі проти нього слідчими США про отримання ліцензії на розробку титанових родовищ в Індії.

Раніше, в 90-х роках Stork International GmbH реалізував продукцію Вільногірського ГМК і Іршанського ГЗК. Як відзначають старожили комбінату, компанія озвучувала українській владі плани з придбання Вільногірського комбінату, коли він зазнавав фінансових труднощів в період перехідної економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини