Tesla подорожчала на 40 млрд доларів за одну годину

Компанія Tesla подорожчала на 40 млрд доларів через зростання вартості акцій

Компанія з виробництва електрокарів Tesla, яка належить американському винахіднику і мільярдерові Ілону Маску отримала належне визнання у фінансовому світі. Вже 21 грудня її включать в індекс S & P 500, що відображає 500 найбільших американських компаній. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вирішило включити акції компанії у свій список, однак поки невідомо, яка з компаній покине рейтинг.

Відзначається, що ринок миттєво відреагував на новину про компанію - тільки протягом години капіталізація компанії збільшилася на 40 млрд доларів через підвищення вартості акцій Tesla на 12%. Експерти сходяться на думці, що включення компанії в рейтинг було очікуваним, оскільки дітище Ілона Маска протягом понад рік демонструвала стійке зростання власної вартості. На сьогодні вона є однією з найцінніших компаній світу.

Як повідомляв портал "Коментарі", середня шестимісячна ринкова вартість акцій автовиробника досягла 250 млрд дол., що стало важливою віхою на шляху до запуску четвертого з 12 траншів опціонів на покупку акцій Tesla зі знижкою, наданою мільярдерові в його платіжному пакеті 2018 року. Винагорода Маска складається виключно з ряду потенційних виплат за опціони на акції, заснованих на ринковій капіталізації та операційних цілях. Щоб забезпечити четвертий транш для Ілона Маска, Tesla все ще повинна досягти мети, пов'язаної з прибутковістю або прибутковістю, що повинні вказати у звіті компанії за третій квартал, дата якого ще не оголошена.