"Укрпошта" придбає банк - яким він буде (Фото)

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив про придбання банку "Укрпоштою"

Державне підприємство "Укрпошта" починає процес придбання банку. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Компанія вже зробила перші кроки та оголошуємо тендер на оцінювача, який зможе провести аналіз фінансово-господарської діяльності та вирішити низку податкових та юридичних питань. Очікувана вартість тендеру 3 500 000 гривень.

Поки відомо мало інформації, проте Ігор Смілянський уточнює деякі моменти.

Насамперед банк, що купується, буде невеликим, без відділень або з малою їх кількістю. Також в установі немає портфеля проблемних активів.

Гендиректор "Укрпошти" наголошує, що процес придбання банку може закритися протягом наступних 5-6 місяців. Також Ігор Смілянський пише, що до цієї мети поштова компанія йде вже чотири роки.

Тим часом держпідприємство вже розробило макети банківських карток.

Нагадаємо, що раніше "Укрпошта" заявила про ще одну ініціативу. Компанія оголосила тендер на будівництво першого за 42 роки автоматизованого сортувального центру в Київській області. Компанія заявляє, що готова вкласти в будівництво сортувального центру під ключ 50 млн дол. (з гарантією та експлуатацією). Приміщення хочуть отримати на одній з двох умов: інвестиційний договір або довгострокова оренда з можливістю викупу з боку "Укрпошти". Детальніше про це дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що державне підприємство "Укрпошта" у своєму фінансовому звіті за 2020 рік задекларувала 160 мільйонів гривень прибутку. Проте вже за перші 3 місяці 2021 року національний оператор поштового зв'язку зазнав збитків в розмірі 128 мільйонів. Це лише на 32 мільйони гривень менше за минулорічний прибуток компанії. Подробиці знаходьте тут.