Головна Новини Бізнес економіка «Укрпошта» вирішила побудувати автоматизований сортувальний центр за 50 млн доларів: що в ньому особливого
commentss НОВИНИ Всі новини

«Укрпошта» вирішила побудувати автоматизований сортувальний центр за 50 млн доларів: що в ньому особливого

Ігор Смілянський анонсував початок проведення відбору підрядника

12 травня 2021, 22:19
Поділіться публікацією:

АТ "Укрпошта" оголосило тендер на будівництво першого за 42 роки автоматизованого сортувального центру в Київській області. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook.

«Укрпошта» вирішила побудувати автоматизований сортувальний центр за 50 млн доларів: що в ньому особливого

Новий автоматизований сортувальний центр "Укрпошти"

Компанія заявляє, що готова вкласти в будівництво сортувального центру під ключ 50 млн дол. (з гарантією та експлуатацією). Приміщення хочуть отримати на одній з двох умов: інвестиційний договір або довгострокова оренда з можливістю викупу з боку "Укрпошти".

Раніше "Коментарі" писали, що "Укрпошта" у своєму фінансовому звіті 2020 року задекларувала 160 мільйонів гривень прибутку. Однак вже за перші 3 місяці 2021 року національний оператор поштового зв'язку зазнав збитків у розмірі 128 мільйонів. Це лише на 32 мільйони гривень менше торішнього прибутку компанії. За словами Ігоря Смілянського, 50% торішнього прибутку, тобто 80 мільйонів гривень, "Укрпошта" виплатить державі у вигляді дивідендів до бюджету. Він також зазначив, що у 2020 році обсяги роботи компанії значно виросли: 25% зростання посилок; 19% платежів; 13% переказів. Смілянський пов'язує це з поліпшенням якості обслуговування.

Нагадаємо, генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський надав виданню "Коментарі" дані, які свідчать про те, що реформування "Укрпошти" гальмується через те, що доходи — це регульовані державою послуги, які не покривають темпів зростання витрат. За даними Смілянського, понад 50% чистих доходів "Укрпошти" — це регульовані державою послуги, які станом на сьогодні не покривають темпів зростання витрат. Так, починаючи з вересня 2020 року, всі регульовані тарифи не враховують нову мінімальну зарплату. Тариф на доставку преси становить 5000 грн, на доставку пошти (листи) та пенсій — 4425 грн. Тоді як мінімальна зарплата у вересні 2020 року дорівнювала 5000 грн, а в січні 2021-го — 6000 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини