Головна Новини Бізнес фінанси Фінансові злети та падіння Укрпошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансові злети та падіння Укрпошти

Збитки компанії за перший квартал 2021 року майже дорівнюють прибутку за 2020 рік

29 квітня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Укрпошта" у своєму фінансовому звіті за 2020 рік задекларувала 160 мільйонів гривень прибутку. Проте вже за перші 3 місяці 2021 року національний оператор поштового зв'язку зазнав збитків в розмірі 128 мільйонів. Це лише на 32 мільйони гривень менше за минулорічний прибуток компанії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський.

Фінансові злети та падіння Укрпошти

Укрпошта - фото з відкритих джерел

За його словами, 50% минулорічного прибутку, тобто 80 мільйонів гривень, "Укрпошта" виплатить державі у вигляді дивідендів до бюджету. Він також зазначив, що у 2020 році обсяги роботи компанії значно зросли: + 25% зростання посилок; + 19% платежів; + 13% переказів. Смілянський пов'язує це з покращенням якості обслуговування.

Проте вже за перший квартал 2021 року "Укрпошта" зазнала збитків на 128 мільйонів гривень. Такий різкий обвал фінансової звітності керівник компанії списує на відмову регулятора підвищувати тарифи на державні послуги компанії.

"Якщо тарифи на доставку пенсій були, хоч і з запізненням, підвищені на 11% з 1 квітня, то тарифи на листи як були 9 гривень в 2020 році, так вони 9 гривень залишаються і у 2021 році", — заявив Смілянський.

Він також додає, що Нацкомісія зі зв'язку запропонувала з 1 липня підвищити тарифи на 10% або 5%+ за рік. Але Смілянський вважає такі дії не достатньо вагомими, щоб переломити кризову фінансову ситуацію. 

Нагадаємо, що Ігор Смілянський вже розповідав "Коментарям" про те, що заважає реформам у компанії. Детальніше про це та іншу цікаву статистику від офіційного обличчя "Укрпошти" дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини