Головна Новини Бізнес новини компаній Що і хто заважає «Укрпошті»: Ігор Смілянський розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що і хто заважає «Укрпошті»: Ігор Смілянський розкрив подробиці

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський розповів, що заважає реформі компанії

28 квітня 2021, 19:38
Поділіться публікацією:

Реформування "Укрпошти" гальмується через те, що доходи — це регульовані державою послуги, які не покривають темпів зростання витрат. Про це свідчать дані, які надав виданню "Коментарі" генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський.

Що і хто заважає «Укрпошті»: Ігор Смілянський розкрив подробиці

Укрпошта. Фото з відкритих джерел

За даними Смілянського, понад 50% чистих доходів "Укрпошти" – це регульовані державою послуги, які наразі не покривають темпів зростання витрат.

Так, починаючи з вересня 2020 року, усі регульовані тарифи не враховують нову мінімальну зарплату. Тариф на доставку преси становить 5000 грн, на доставку пошти (листи) і пенсій – 4425 грн. Тоді як мінімальна зарплата у вересні 2020 року дорівнювала 5000 грн, а в січні 2021-го – 6000 грн.

Витрати минулого року на зарплату, за даними Смілянського, становлять понад 70% від витрат "Укрпошти".

Крім того, він повідомив про зростання витрат на паливо, оренду, опалення і комунальні послуги на 10-70%.

Смілянський зазначив, що 37% українців та 3,5 млн пенсіонерів не використовують карти через відсутність банківської інфраструктури. За його даними, 13 млн громадян мешкають у 27 тис. населених пунктів, де немає банків. Також очільник "Укрпошти" зауважив, що є близько 1300 населених пунктів (4,3%) із банкоматами, а 1200 (3,9%) – із банківськими відділеннями.

Зазначимо, що сьогодні Смілянський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що є люди, які "позитивно впливають" на результати п’ятирічної роботи команди "Укрпошти". Йдеться про те, як розповів нашому виданню Смілянський, що завтра відбудеться підбиття підсумків роботи компанії за 2020 рік і за 1 квартал 2021 року.

Так, голова "Укрпошти" планує докладніше розповісти про ті чинники, які заважають розвиватися компанії, а також назвати "героїв нашого часу" — людей, про яких йшлося у публікації.

Що і хто заважає «Укрпошті»: Ігор Смілянський розкрив подробиці - фото 2

Нагадаємо, експерти оцінили рішення щодо доставки пенсій "Укрпоштою" та розповіли, наскільки обґрунтоване збільшення тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини