"Укртранснафта" вперше транспортує нафту з США

Американська нафта West Texas Intermediate вперше запущена на потужностях заводу Кременчука

Оператор системи магістральних нафтопроводів України "Укртранснафта" вперше транспортує нафту марки WTI (West Texas Intermediate). Про це повідомляє прес-служба заводу на своїй сторінці в Facebook.

Так, зазначена нефть з США буде транспортовано на потужності Кременчуцького нафтопереробного заводу.

"Сьогодні, 7 червня, "Укртранснафта" вперше транспортує "легку техаську" нафта - West Texas Intermediate (WTI). Після перевірки якісних показників сировини, компанія почала її прийом до нафтотранспортної системи для подальшого транспортування на потужності Кременчуцького нафтопереробного заводу. "Легка техаська" буде транспортуватися нафтопроводом "Одеса-Кременчук", - зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що в липні минулого року "Укртранснафта" вперше транспортувала на Кременчуцький НПЗ американську нафту сорту Bakken, а 26 листопада 2019 вперше почала прийом до нафтотранспортної системи нафти сорту El Sharara (лівійська нафта)

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія і країни-члени альянсу обговорять можливість продовження рекордного скорочення видобутку нафти, що подвоїло ціни на нафту з квітня.