Головна Новини Бізнес новини компаній "Укрзалізниця" впроваджує практику довгострокових договорів на критичну продукцію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" впроваджує практику довгострокових договорів на критичну продукцію

Закупівля "Укрзалізницею" великої партії коліс і бандажів покликана забезпечити прогнозну потребу до кінця 2022 року

3 червня 2020, 19:35 comments1144
Поділіться публікацією:

"Укрзалізниця" оголосила кілька тендерів на прогнозну потребу до кінця 2022 року, зокрема на закупівлю суцільнокатаних коліс і чорнових бандажів, що забезпечить компанію на три роки цими комплектуючими.

"Укрзалізниця" впроваджує практику довгострокових договорів на критичну продукцію

Як повідомляється в прес-релізі компанії, "Укрзалізниця" впроваджує практику довгострокових договорів на критичну продукцію, зокрема на колеса, бандажі і гальмівні колодки. У зв'язку з цим були оголошені зазначені тендери на прогнозну потребу до кінця 2022 року.

Відповідна інформація міститься в описі предмета закупівлі на майданчику ProZorro.

Як пояснюється, орієнтовна сума закупівлі формується за стандартною методикою на базі комерційних пропозицій, останніх цін та інформації з ринку (зокрема, аналогічних тендерів на порталах державних закупівель Білорусі та РФ). Очікувана вартість не є сумою кінцевого контракту — вона змінюється в процесі аукціону, а потім завжди перевіряється на момент видачі замовлень на постачання і коригується у разі необхідності. Тільки протягом 2020 року "Укрзалізниця" уклала додаткові угоди на зменшення цін за існуючими договорами більш ніж на 200 млн грн, уточнює прес-служба.

Те ж стосується і обсягів закупівлі. Замовлення на поставку видаються у відповідності до рівня запасів та планування фінансових ресурсів, отже, "Укрзалізниця" не замовляє товари, на які немає наявної потреби або заздалегідь запланованих коштів.

"Разом з тим наголошуємо: будь-яка закупівля стратегічно необхідних частин викликана виключно необхідністю забезпечити безперебійний та безпечний процес залізничних перевезень і в жодному разі не має на меті "підтримати" ту чи іншу компанію або персону", — резюмується в прес-релізі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини