ЗАЗ може припинити виробництво автомобілів

Зараз автозавод збирає автомобілі марок Renault та Lada

Запорізький автомобільний завод може припинити виробляти автомобілі через заборону ввезення з Росії не тільки машин, а й комплектуючих до них деталей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Роберт Горват.

Саме з ініціативою заборонити метод ввезення на територію України російських машинокомплектів виступив нардеп. Горват заявив, що він разом з іншими депутатами направив до прем'єр-міністра звернення з приводу заборони імпорту авто і їх комплектуючих з РФ.

"Кабінет Міністрів України має вжити заходів щодо продовження дії постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”, та постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1146 “Про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації", - зазначив Горват.

Депутат підкреслив, що з січня по серпень 2020 року в Україну було імпортовано російські шасі та кузови для моторних транспортних засобів загальною вартістю 3 млн доларів.

"Не купувати у ворога - такою має бути позиція держави", - додав депутат.

Раніше "Коментарі" писали, що понад 30 українських виробників співпрацюватимуть із французьким машинобудівним гігантом.