Головна Новини Бізнес економіка Автоконцерн Renault звільнить близько 15 000 співробітників
commentss НОВИНИ Всі новини

Автоконцерн Renault звільнить близько 15 000 співробітників

Компанія Renault намагається оптимізувати витрати, щоб вижити в умовах кризи

29 травня 2020, 05:45 comments1634
Поділіться публікацією:

Французький автоконцерн Renault заявив про готовність скоротити близько 15 тис. співробітників на своїх заводах по всьому світу. Звільнення обумовлені планом підвищення своєї прибутковості прагненням впоратися з наслідками падіння продажу. Про це пише Reuters.

Автоконцерн Renault звільнить близько 15 000 співробітників

Загальне скорочення торкнеться трохи менше 10% від 180 тис. співробітників Renault в світі. Тільки у Франції чисельність компанії нараховує 48 500 співробітників.

У Renault від коментарів відмовилися. Рада директорів автоконцерну в четвер підписав план по запуску своєї програми економії коштів, повідомило джерело, знайомий з ситуацією.

Французька група, яка на 15% належить уряду, раніше в цьому році відзначила план "no taboo" щодо скорочення витрат на 2 мільярди після розміщення свого першого збитку за десятиліття в минулому році.

Це викликає занепокоєння щодо деяких з його заводів, у тому числі у Франції, хоча їх закриття може бути політично чутливим.

Французький уряд вже заявив, що не підпише запланований державний кредит в розмірі 5 млрд євро для Renault до тих пір, поки керівництво і профспілки не завершать переговори про французької робочій силі і заводах автовиробника у Франції.

Плани Renault щодо інвестування і розширення операцій в Марокко та Румунії, швидше за все, будуть заморожені, повідомила в четвер газета Les Echos, в той час як її світові виробничі потужності можуть бути скорочені на 4 мільйони автомобілів – до 3,3 мільйона.

Реструктуризація слідує за скороченням японського партнера Nissan, який закриває деякі заводи і планує стати меншим і ефективнішим.

Раніше "Коментарі" писали, що Renault, Nissan і Mitsubishi зіткнулися з труднощами через пандемію коронавірусу. Прибуток падає у всіх трьох автовиробників, і тисячі робочих місць опинилися під загрозою, оскільки Renault і Nissan оголосять про окремі плани реструктуризації пізніше на цьому тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини