Binance заблокувала громадянам РФ усі криптовалютні транзакції

Громадяни РФ тепер не можуть переказувати гроші через найбільшу у світі криптобіржу

Одна з найбільших світових криптовалютних бірж Binance заблокувала грошові перекази та виведення коштів в іноземні банки громадянам Російської Федерації незалежно від їхньої резидентства.

Про це у своєму Telegram -каналі повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Binance, одна з найбільших світових криптобірж, закрила для росіян переказ і виведення грошей в іноземні банки незалежно від країни резидентства", - написав Федоров.

Міністр також оприлюднив скріншоти листування громадян Російської Федерації, які зареєстровані у Binance як резиденти ОАЕ, і навіть відповіді служби підтримки криптобіржі.

Тобто росіянам пояснили, що обмеження стосуються всіх користувачів, зокрема тих, що народилися на території Російської Федерації.

Binance - найбільший у світі сервіс з обміну криптовалютами . Він був створений у 2017 році, а вже наступного року став найбільшим у світі за обсягом торгів.

Компанія була створена в Китаї, проте згодом, після заборони урядом КНР торгівлі криптовалютами у вересні 2017 року, керівництво вирішило перенести сервери та штаб-квартиру до Японії.

6 листопада 2019 року віце-прем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що на основі меморандуму до кінця року Binance має запрацювати в Україні.

7 листопада 2019 року у Binance оголосили про відкриття гривневого шлюзу через Advcash, а на початку 2020 року Binance відкрили рахунок в українському банку. 20 липня 2020 року Binance сповістили, що додали шлюз для української гривні. Як повідомляв портал "Коментарі", Україна увійшла до топ-5 країн світу за обсягом транзакцій із криптовалютами.