Головна Новини Бізнес економіка Що українські підприємці думають про січневий локдаун - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що українські підприємці думають про січневий локдаун - опитування

Більшість представників бізнесу вважає, що в локдауні немає ніякого сенсу

19 січня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Європейська Бізнес Асоціація провела невелике опитування серед представників малого та мікробізнесу на тему січневого локдауну. Підприємці висловили свою думку щодо карантину та обмежень під час нього.

Що українські підприємці думають про січневий локдаун - опитування

Що підприємці думають про локдаун в Україні - фото: з відкритих джерел

З усіх опитаних тільки 14% вважає карантинні заходи нормальними та правильними. Ще 26% зазначили, що обмеження під час локдауну занадто жорсткі. Однак більшість, тобто 62% опитаних, відповіли, що вважають введення карантину безглуздим.

Як виявилося, через правила карантину 22% підприємців змушені шукати нові можливості для розвитку свого бізнесу. Такий же відсоток бізнесменів відправляє своїх працівників у неоплачувану відпустку, 13% довелося скоротити зарплату своїм співробітникам. Скоротити штат були змушені 10% підприємців. Ще 15% змогли перевести свою справу в онлайн. Тільки 9% з усіх опитаних зовсім не скаржилися на жорсткі умови карантину.

Крім того, під час опитування у підприємців поцікавилися, чи подавали вони заявку на отримання фінансової допомоги. З них 33% повідомили, що отримали кошти вже через тиждень, 19% — через два тижні, 13% отримали гроші через кілька днів. А 35% опитаних досі чекають надходження коштів. До слова, 84% підприємців вважають, що 8 тисяч, які видають у вигляді фінансової допомоги, не здатні врятувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що глава МОЗ Максим Степанов пояснив, чому під час січневого локдауну дозволено торгувати алкоголем, а також про те, чи буде в Україні продовжено карантин. Степанов розповів, в яких випадках це може статися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини