Ціни на нафту стали різко знижуватися: названі причини

Вартість нафти Brent впала нижче 43 доларів за барель

Ціни на нафту впали нижче 43 дол. за барель у п'ятницю, оскільки зростання кількості нових випадків коронавірусу викликає стурбованість тим, що попит на паливо знову може зупинитися. Про це пише Reuters.

Сполучені Штати повідомили про більш ніж 55 тис. нових випадків захворювання коронавірусом в четвер, що є новим щоденним глобальним рекордом по пандемії. Зростання числа випадків зараження припускаэ, що зростання робочих місць в США, яке підскочило в червні, може знову зупинитися.

Нафта марки Brent подешевшала на 38 центів, або 0,9% – до 42,76 дол. за барель, а американська West Texas Intermediate (WTI) – на 44 центи, або 1,1%, до 40,21 дол.

Обидва бенчмарки виросли більш ніж на 2% в четвер, на тлі значного зростання кількості робочих місць у червні в США і падінням запасів сирої нафти в США. Brent все ще знаходиться на шляху до тижневого зростання на 4%.

Ознаки відновлення економіки, а також падіння пропозиції після рекордного скорочення поставок Організацією країн-експортерів нафти та її союзників, відомого як ОПЕК , допомогли Brent зрости більш, ніж в 2 рази-з 21-річного мінімуму нижче 16 дол. за барель, досягнутого в квітні.

Раніше "Коментарі" писали, що Павлоградський хімічний завод буде виробляти паливо для ракетних комплексів.