Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту стрімко зростають: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту стрімко зростають: названі причини

Ціни на нафту зросли у вівторок завдяки оптимізму щодо поставок

9 червня 2020, 23:22 comments1610
Поділіться публікацією:

Вартість нафти марки Brent виросла на 38 центів, або на 0,9%, до позначки в 41,18 дол. за барель. Середньозважена ціна на нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросла на 75 центів, або на 2%, і склала 38,94 дол. за барель. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту стрімко зростають: названі причини

Країни ОПЕК+ у суботу домовилися продовжити рекордні скорочення на 9,7 млн барелів на добу до кінця липня. Однак Саудівська Аравія, Кувейт і Об'єднані Арабські Емірати заявили (ОАЕ), що вони не будуть продовжувати додаткові скорочення, які становлять більше мільйона барелів щоденних поставок.

Підтримуюча ринок Лівія заявила, що у вівторок вона оголосила форс-мажор на деякі експортні поставки зі свого родовища Шарара, після того як видобуток був ненадовго зупинений озброєною групою всього через кілька днів після відновлення видобутку після блокади.

Попит на паливо відновився після падіння у квітні, викликаного блокуваннями через пандемію коронавірусу. Однак аналітики відзначають, що швидке зростання цін на нафту до рівня більше 40 дол. за барель може бути пов'язане з надмірно оптимістичним поглядом на споживання.

Раніше "Коментарі" писали, що оператор системи магістральних нафтопроводів України "Укртранснафта" вперше транспортує нафту марки WTI.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини