Головна Новини Бізнес економіка "Ціни шокують": Укрзалізниця закупила підшипники за дивним прейскурантом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ціни шокують": Укрзалізниця закупила підшипники за дивним прейскурантом

Журналісти встановили можливі махінації з фінансами на державному підприємстві

24 квітня 2023, 13:25
Поділіться публікацією:

"Укрзалізниця" купила підшипників на 143 мільйона гривень, за цінами які шокують. Про це повідомляє проект "Наші гроші".

"Ціни шокують": Укрзалізниця закупила підшипники за дивним прейскурантом

Укрзалізницю підозрюють у завищенні закупівельних цін

"Бо вони злетіли навіть не в гривні (це зрозуміло через девальвацію нашої валюти), а у доларовому еквіваленті. І мова йде не про якісь імпортні штучки, а вироби "Харківського підшипникового заводу" Гіршфельда, — наводять приклад представителі ЗМІ. -  Наприклад, підшипники Н6-882726Е2К1МУС44 "Укрзалізниця" нині замовила по $487. А у листопаді 2021 року один з заводів "Укрзалізниці" замовляв їх у півтора раза дешевше – по $290".

"Наші гроші" наводить ще один приклад дивної цінової політики державного підприємства-монополіста.

"Підшипники 30-232726Е2М і 30-42726Е2М нині замовили по $194. А перед повномасштабним вторгненням Росії залізничники замовляли їх у 2,5 раза дешевше — по $76", — повідомляють журналісти.

Тим часом, у ГУР прокоментували ймовірність російського ядерного удару.

У Німеччині звільнили редактора, яка "розговорила" Шумахера за допомогою штучного інтелекту

А експерти розповіли про що свідчить заява посла КНР у Франції про "російський Крим".

"Всі, хто будь-коли перетинався з китайською політикою, розуміє, що заяви дипломатів ніколи не робляться там "від себе". Вони завжди узгоджуються з Пекіном, інакше отримають різку реакцію. Отже, з високою ймовірністю ми маємо справу з конкретною позицією КНР", — каже Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян. 

Експерт не виключає, що випад з боку Лу Шайє було зроблено з метою врівноважити зроблену раніше заяву посла КНР при ЄС. Заяви, де було дано жорсткі оцінки діям РФ, висловлено фактично проукраїнську позицію. 

"Тепер спробували врівноважити ту заяву – зворотною по суті від іншого посла, – пояснює Олег Саакян. – Меседжі адресовані різним аудиторіям. Ще одне завдання показати бурхливу діяльність, підштовхнувши інших гравців якось реагувати на позицію КНР. Яка скоріше – імітація, ніж усталена позиція". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини