Головна Новини Бізнес економіка Cirque du Soleil подав заяву про банкрутство
commentss НОВИНИ Всі новини

Cirque du Soleil подав заяву про банкрутство

Cirque du Soleil заявив про звільнення 3500 працівників на тлі збитків, викликаних пандемією коронавірусу

30 червня 2020, 13:48 comments1222
Поділіться публікацією:

У понеділок, 29 червня, монреальська компанія Cirque du Soleil заявила, що банкрутство безпосередньо пов'язано із примусовим закриттям шоу з-за пандемії коронавіруса. Cirque du Soleil планує реструктурувати свій борг за допомогою канадського уряду та приватних акціонерних компаній.

Cirque du Soleil подав заяву про банкрутство

Заявку про банкрутство компанія подала через три місяці після припинення своїх шоу, в тому числі, шести вистав у Лас-Вегасі, а також близько 10 гастрольних шоу по всьому світу, серед яких "O", "Michael Jackson One" і "The Beatles LOVE."

Компанія вже отримала 300 млн дол. фінансування для підтримки успішного перезапуску, що дозволить надати допомогу постраждалим співробітникам і партнерам Cirque du Soleil і взяти на себе деякі з непогашених зобов'язань компанії, — йдеться в релізі.

Борг цирку склав уже 1 млрд дол., і він продовжує збільшуватися, оскільки роботу компанії досі не відновлено. Щоб хоч якось зменшити фінансові втрати, Cirque du Soleil звільнив близько 3500 співробітників.

Генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group Даніель Ламарр звернув увагу на те, що протягом останніх 36 років Цирк був дуже успішною і прибутковою організацією. Однак, зважаючи на  нульові доходи з моменту примусового закриття всіх шоу через COVID-19, керівництву довелося вдатися до рішучих заходів.

Раніше "Коментарі" писали, що пандемія коронавірусу, яка охопила світ півроку тому, поки що не наближається до завершення. Таку заяву зробив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини