Дефіцит пального в Україні: ситуація зміниться, але ціни "злетять"

Влада працює над вирішенням цього питання

Керівник гуманітарного штабу Київського регіону Олексій Кулеба запевнив, що вже швидко всі забудуть про дефіцит енергоносіїв .

Про це посадовець розповів, розмістивши власне відеозвернення, яке можна переглянути в його Telegram-каналі.

Згадуючи про поки існуючу проблему пального, Кулеба закликає мешканців Київщини сприйняти її, розуміючи виклики сьогоднішнього дня.

"Окупанти знищують нашу інфраструктуру, а це спричиняє труднощі з поставкою товарів. Звичайно, це стосується і пального. Під час війни подібні речі передбачені, і влада робить все для того, щоб швидко налагодити цю ситуацію. Розуміємо також, що пальне подорожчає... Єдиним постачальником пального буде Європейський Союз, і відповідно, ціна на пальне буде на рівні з сусідніми країнами", - зазначив керівник гуманітарного штабу.

Як наголосив посадовець, першочерговий пріоритет в забезпеченні пальним надається українським Збройним силам, медикам, рятувальникам та волонтерам, далі на черзі – критичні галузі економіки.

"Постачання пального налагодиться в найближчий час, в найближчі дні. Прошу всіх мешканців області: будь ласка, зберігайте спокій. Влада працює над вирішенням цього питання і незабаром дефіцит пального буде покритий", - підсумував очільник гуманітарного штабу Київської області.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що міністр розповіла, коли проблема буде вирішена проблема з дефіцитом пального. Відчутні перебої з поставками на вітчизняних АЗС, що утворилися в ці дні в деяких регіонах країни, будуть ліквідовані протягом тижня. Про це повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.