Головна Новини Бізнес економіка Дефіцит пального на АЗС: міністр розповіла, коли проблема буде вирішена
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит пального на АЗС: міністр розповіла, коли проблема буде вирішена

Свириденко зазначила, що ця ситуація призведе до незначного подорожчання

29 квітня 2022, 19:08
Поділіться публікацією:

Відчутні перебої  з поставками на вітчизняних АЗС, що утворилися в  ці дні в деяких   регіонах  країни, будуть ліквідовані  протягом тижня. Про це повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Дефіцит пального на АЗС: міністр розповіла, коли проблема буде вирішена

В деяких регіонах виник дефіцит пального на АЗС (фото з відкритих джерел)

"Протягом наступних семи днів дефіцит буде ліквідовано, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", – поділилась міністерка інформацією на своїй сторінці  в соціальних мережах.

Також вона  проінформувала, що  ситуація з дефіцитом практично вирішена, але   імпортні нафтопродукти стануть дещо  дорожчими.  І назвала причину.

"Це пов'язано насамперед з вищою ціною логістики через складні маршрути та використання кількох видів транспорту", — зазначила очільниця економічного міністерства.

Також Юлія Свириденко схарактеризувала теперішню  ринкову ситуацію.   Як вона стверджує, урядовці  з часу військового вторгнення  за посередництвом  Міненерго, Мінекономіки  щоденно контактують з операторами ринку, аби  забезпечити  українців  та вітчизняні підприємств нафтопродуктами.

Також уряд вчасно ухвалив правильні  рішення. Ці заходи  суттєво зменшили негативний  вплив на економічний сектор з причини  раптового здорожчання нафтопродуктів на світовому ринку. При цьому, були вчасно скасовані акциз та знижено ПДВ з 20 до 7 відсотків.

До слова,  РФ  всіляко  намагається знищити українську економіку, саме створенням  штучного дефіциту  пального, переконанана  посадовиця. Знищений  Кременчуцький нафтопереробний завод, де  вироблялась  переважна   більшість українських  нафтопродуктів, ще багато нафтобаз зі статусом  оператора ринку з чималим запасом пального й  стали головними чинниками  тимчасових його  перебоїв, що  до кінця тижня буде ліквідовано.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що АТ "Укргазвидобування" в умовах війни підриває паливний ринок та маніпулює цінами на бензин.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини