Головна Новини Бізнес економіка Економічне бронювання може принести Україні 100 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічне бронювання може принести Україні 100 млрд грн

Уряд розглядає "економічне бронювання" для збільшення держбюджету

18 вересня 2024, 17:57
Поділіться публікацією:

Уряд звернув увагу на потенціал "економічного бронювання", яке, за оцінками Міністерства економіки, може принести близько 100 млрд грн додаткових надходжень. Цей механізм, спрямований на боротьбу з тіньовою економікою, може стати ключовим у забезпеченні потреб української армії та соціальних програм в країні.

Економічне бронювання може принести Україні 100 млрд грн

Економічне бронювання

Міністерка економіки Юлія Свириденко на програмі Business Breakfast розповіла, що хоча початково "економічне бронювання" не було включене у план бюджету на наступний рік, ця ідея активно обговорюється урядом. Вони повернуться до цього питання, коли будуть впевнені, що всі потреби армії задоволені.               

За її словами, у фокусі будуть ті галузі, де багато нелегальної діяльності, наприклад сільське господарство, транспорт та будівництво. Юлія стверджує, що якщо вдасться вивести з тіні хоча б 10% працюючих там людей, бюджет може отримати значне збільшення коштів.

"Якщо "детінізувати" 10% від цієї кількості, то ми отримаємо 170 тисяч людей. І так можна пройтися по багатьох секторах і співставити зарплати, які показують рекрутингові агентства із даними Держстату", – пояснила міністерка.                                        

Читайте також на порталі “Коментарі” — Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що економічне бронювання від мобілізації в Україні можуть запровадити до кінця поточного року. Це рішення може принести до бюджету за місяць близько 8 мільярдів гривень. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Гетманцев зробив в інтерв'ю "РБК-Україна".                                 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини