Головна Новини Бізнес економіка Експерт назвав головну проблему на ринку азартних ігор в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав головну проблему на ринку азартних ігор в Україні

До податкового навантаження є питання

18 лютого 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Попри початок роботи легального ринку азартних ігор ще є низка проблем, які необхідно максимально швидко усунути для нормальної й ефективної роботи грального бізнесу в Україні. Про це повідомив у своєму блозі на порталі "Коментарі" політолог Ігор Петренко.

Експерт назвав головну проблему на ринку азартних ігор в Україні

Фото з відкритих джерел

Перш за все, за словами експерта, мова йде про податкове питання.

"Окрім необхідності збалансування податкового навантаження для операторів азартних ігор, найперше, що необхідно зробити – скасувати податок на виграш гравця в розмірі 18%, — йдеться у блозі. — Цей крок важливий з точки зору масштабування бізнесу та залучення іноземних гравців".

На думку експерта, наявність такого податку робить українську юрисдикцію непривабливою для гравця, який, звичайно, не хоче зменшувати виграш сплатою податку. Очевидно, що він буде віддавати перевагу тим країнам, де немає такого податку, а таких країн більш ніж достатньо. Як резюмував Петренко, це суттєве звуження можливостей вітчизняного ринку азартних ігор, яке може стати перешкодою для визначеного рівня наповнення бюджету нашої держави.

Раніше повідомлялося, що вже три компанії в Україні легалізували свою азартну діяльність. Так, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала вже три ліцензії. Першою компанією, яка отримала ліцензію на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет стало ТОВ "СПЕЙСИКС". Другу ліцензію, за цим же видом азартних ігор, отримало ТОВ "ГЕЙМВЕД", а третю – ТОВ "ПАРІМАТЧ". Експерт повідомив, які гроші в бюджет України приносить гральний бізнес після легалізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини