Євросоюз висунув нові умови Україні для отримання кредиту

Кредити від Євросоюзу можна отримати України тільки при дотриманні певних умов

Єврокомісари готові виділити фінансову підтримку Україні у вигляді кредитів, проте, наполягають на дотриманні деяких умов. Другий транш макрофінансової "допомоги" вже готовий відправитися в Україну, але завжди є якісь "але".

"Ми налаштовані пропонувати політичну, фінансову і технічну підтримку, особливо в цей час кризи у відповідь на пандемію COVID-19 і на подолання соціальних та економічних наслідків. Цей перший транш в розмірі 600 млн євро надзвичайної макрофінансової допомоги підтверджує солідарність ЄС з Україною і наше тривале тісне співробітництво", - заявив виконавчий віце-президент Єврокомісії за напрямом" Економіка, яка працює для людей і фінансових послуг" Валдіс Домбровскіс.

Перший кредит повинен кілька посприяти економічної стабільності, вважають західні партнери. Це, своєю чергою, повинно дозволити розподілити ресурси для пом'якшення серйозних негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу.

У повідомленні наголошується, що даний кредит виділяється після того, як Україна виконує всі вимоги Міжнародного валютного фонду і погоджує з МВФ свою політику. А ось для отримання другого кредиту доведеться постаратися.

"Виділення другого траншу буде обумовлено виконанням восьми конкретних заходів, передбачених меморандумом про взаєморозуміння", - відзначають в Єврокомісії.
Зокрема, мова йде про управління державними фінансами, боротьбі з корупцією, поліпшення бізнес-клімату та управлінні державними підприємствами.

Як повідомляв портал "Коментарі", нагальні параметри бюджету України на наступний рік стали об'єктом переговорів Міністерства фінансів з Міжнародним валютним фондом. У відомстві зазначили, що обговорення бюджету вже завершено.