Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки, - Гетманцев

За словами нардепа, питання впровадження фіскалізації має бути поза дискусій

Українці не зможуть розраховувати на підвищення заробітних плат бюджетників, одночасно при цьому вимагаючи скасувати фіскалізацію. Таку думку висловив у інтерв’ю виданню "Коментарі" голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Слуга Народу" Данило Гетманцев.

Коментуючи акції протестів ФОПів, Гетманцев заявив, що боротьба за право на "тінь" не має під собою жодних юридичних та моральних підстав. На його думку, немає у цивілізованої людини такого права – не сплачувати податки. Отже, нема чого відстоювати.

"Ми розуміємо, що акції проводить певна позапарламентська політична сила, яка має назву, власників бренду, скажімо так, які не погано на цьому заробляють. Попри будь-які акції, фіскалізувати чи не фіскалізувати – це питання, яке взагалі не може дискутуватися в будь-якому цивілізованому суспільстві. Ця дискусія поза нормальною логікою", - вважає нардеп.

Гетманцев називає себе послідовним прихильником повної фіскалізації. Хоча в Україні не фіскалізують малий бізнес, першу групу платників єдиного податку, тоді як всі інші – мають використовувати реєстратор розрахункових операцій, вести елементарний облік, видавати людям чеки та давати можливість захищати споживачам свої права.

"Фіскалізація – це musthave для будь-якої цивілізованої економіки. Говорити про те, що ми зараз в Україні побудуємо якісь свій унікальний шлях розвитку без РРО, це ілюзія, яка межує з божевіллям, - резюмує Гетманцев. - Ми не можемо розраховувати на підвищення заробітних плат медиків, учителів, підвищення пенсій, зарплат військових і поліцейських та одночасно при цьому вимагати скасувати фіскалізацію. Або ми хворі на шизофренію, або ми з вами не повинні вести дискусію в цьому контексті".

Нагадаємо, Гетманцев пояснив, чому в Україні такий низький рівень прожиткового мінімуму.