Індексацію пенсій можуть перенести з березня на більш пізній термін - причина

Аби розпочати індексацію пенсій українців, влада повинна видати відповідну постанову

Індексація пенсій в Україні має початися з першого березня. Проте існує ризик перенесення цієї процедури на більш пізній період. Про це повідомляє видання Today.ua.

Індексація автоматично перенесеться, якщо уряд не видасть відповідну постанову найближчими днями. Досвід минулих років показує, що це цілком можливо. Відтак у 2020-му індексацію розпочали тільки в травні.

Уряд може не видати відповідну постанову у зв'язку з нестачею грошей для індексації у Держбюджеті. Тим більше раніше Пенсійний фонд повідомляв, що зібрав на 2 мільярди менше грошей, ніж було заплановано.

Нагадаємо, що індексація пенсій враховуватиме рівень інфляції за минулий рік і рівень зростання середньої зарплати за попередні три роки. Минулого року після індексації пенсій, підвищену виплату отримали 6,9 мільйона осіб. Тож, у цьому році можна розраховувати на таку ж кількість людей, яким збільшать пенсію. Хто отримає надбавку до пенсії в розмірі однієї тисячі гривень та хто залишиться без доплат після березневого перерахунку, читайте на нашому сайті.

Раніше повідомлялося, що в Україні розглядають можливість переходу на літній та зимовий час. Це може статися згідно з законопроектом № 4201, який скасовує сезонне переведення годинників. Прийняти відповідний законопроект рекомендує Верховній Раді комітет економічного розвитку. Хто став автором законопроекту та чому сезонне переведення годинників рекомендують скасувати, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, скільки грошей витратила Україна на виплати безробітним за час карантину.