Головна Новини Бізнес економіка Країни ОПЕК продовжать домовленість про скорочення видобутку нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни ОПЕК продовжать домовленість про скорочення видобутку нафти

Країни ОПЕК має намір утримувати ціни на нафту в межах 50 дол. за барель

6 червня 2020, 15:22 comments1659
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 6 червня, ОПЕК, Росія та країни-члени альянсу обговорять можливість продовження рекордного скорочення видобутку нафти, що подвоїло ціни на нафту з квітня. Подальше скорочення видобутку нафти повинно підштовхнути такі країни як Ірак і Нігерія до більш ефективного дотримання обмежень.

Країни ОПЕК продовжать домовленість про скорочення видобутку нафти

Міністр нафти Нігерії заявив, що очікує укладення в ході відеоконференції угоди про продовження, яке вже підтримують Росії і Саудівської Аравії, незважаючи на застереження однієї або двох країн-членів, які він не назвав.

Альянс, відомий як ОПЕК , раніше погодився скоротити поставки на рекордні 9,7 млн барелів на день протягом травня-червня, щоб підтримати ціни, які звалилися через корона-кризи. Обсяги видобутку нафти повинні були скоротитися до 7,7 млн барелів на добу з липня по грудень.

Джерела в ОПЕК кажуть, що Ер-Ріяд і Москва домовилися продовжити існуючі скорочення протягом липня, хоча Ер-Ріяд домагався подальшого продовження до серпня і, можливо, навіть грудня.

Фактичний лідер ОПЕК Саудівська Аравія і Росія повинні виконати врівноважуючий акт, підвищивши ціни на нафту для задоволення своїх бюджетних потреб. При цьому вони повинні стримувати ціни від зростання вище 50 дол за барель, щоб не заохочувати відновлення конкуруючої видобутку сланцевої США.

Глобальний бенчмарк Brent, який впав нижче 20 дол. за барель у квітні, зріс майже на 6% в п'ятницю, зараз вартість нафти Brent становить більше 42 дол. за барель. Це все одно більш ніж на третину менше ціни на нафту в кінці 2019 року.

Раніше "Коментарі" писали, що ціни на нафту в травні демонстрували рекордний приріст, починаючи з 1999 року, незважаючи на стрімке тижневе зниження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини