Головна Новини Бізнес економіка Курс валют в травні: що може вплинути на гривню
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют в травні: що може вплинути на гривню

Експерт спрогнозувала, який курс долара до гривні очікується в травні 2021 року

30 квітня 2021, 15:00 comments4098
Поділіться публікацією:

Курс валют в Україні останнім часом не показує різких коливань. Чому гривня може зміцнитися або ослабнути? Як на ситуації може відбитися зміна керівництва НАК Нафтогаз? Які ще чинники можуть відігравати важливу роль? Відповіді виданню "Коментарі" дала виконавчий директор Асоціації захисту банків, глава громадської організації Re: Старт, фінансовий експерт Оксана Чепіжко.

Курс валют в травні: що може вплинути на гривню

Гривня. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Як розповіла експерт, в кінці квітня настрій учасників українського валютного ринку покращився після новини про те, що Росія відводить війська від кордонів з Україною. Це істотно знизило ризики військової ескалації.

"Якщо в травні це продовжиться, то єдиним фактором ризику залишатиметься лише епідеміологічна ситуація. Але не варто забувати, що на коливання курсу також можуть вплинути прийдешні свята і попит на український держборг", — зазначає Чепіжко.

За її словами, ключовими параметрами впливу на курс гривні найближчим часом буде ситуація з так званими сировинними ножицями і необхідністю розмістити євробонди та облігації ОВДП.

"З огляду на сприятливу ситуацію на світових ринках сировини для України і відсутність гострої потреби у зовнішніх запозиченнях на тлі стабільної ситуації з імпортом, курс гривні до долара не повинен перевищити позначку 28,10 за один долар, — прогнозує Оксана Чепіжко. — У випадку, якщо західні партнери прив'яжуть виділення чергового траншу МВФ до ситуації навколо держмонополій, ця тема стане актуальною не раніше середини-кінця липня".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як буде рости і падати курс валют в Україні. З'явився прогноз до кінця року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини