Головна Новини Бізнес економіка Медведчук: Ринок країн ЄС став найбільш ненадійною ланкою у зовнішньоторговельному обороті України
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Ринок країн ЄС став найбільш ненадійною ланкою у зовнішньоторговельному обороті України

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук наполягає на негайній відставці уряду Дениса Шмигаля

18 червня 2020, 12:49
Поділіться публікацією:

Падіння експорту українських товарів у країни ЄС – це частина загального падіння економіки країни і ще один доказ того, що необхідна невідкладна відставка уряду Шмигаля. Про це заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Медведчук: Ринок країн ЄС став найбільш ненадійною ланкою у зовнішньоторговельному обороті України

Політик наводить дані Державної служби статистики України, згідно з яким у квітні поточного року експорт українських товарів скоротився на 6,2% в порівнянні з квітнем минулого року, при цьому український експорт в країни Євросоюзу знижується випереджаючими темпами – на 17,2% (квітень 2020 року до квітня 2019-го).

"Таке падіння обсягів експорту в ЄС призводить до закриття українських підприємств, звільнення працюючих, поглиблення системної кризи в країні", – констатує парламентарій.

Політик також відзначає незадовільну роботу уряду, результатом якої, на його думку, є падіння українського експорту.

"Обвальне зниження українського експорту – це частина загального падіння економіки країни. За сукупністю ж провалів в економіці та соціальній політиці абсолютно очевидно: невідкладна відставка уряду Шмигаля, безумовно, вкрай необхідна", – резюмував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини