Рубрики
МЕНЮ
Татьяна Веремеева
На етикетках харчових продуктів в нашій країні з'явиться оновлена інформація про енергетичну цінність. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Нові правила вступлять в силу в зв'язку з особливостями застосування окремих вимог Закону України "Про інформацію для споживачів харчових продуктів". Зокрема, на упаковках має бути вказана інформація про поживної цінності харчових продуктів, способів обчислення енергетичної цінності і кількості поживних речовин, а також способів вказівки відповідної інформації.
Тепер на етикетках обов'язково повинна бути вказана інформація про енергетичну цінність, а також про вміст білків, вуглеводів, жирів, насичених жирів, цукру, солі. А ось інформація про вміст мононенасичених і поліненасичених жирів, поліолів, харчових волокон, вітамінів і мінеральних речовин тепер стане обов'язковою.
Нагадаємо, безсніжна зима і бідна на опади весна, яка періодично "радувала" градом і похолоданням, вдарили по врожаю. Синоптики прогнозують аномально спекотне літо, а економісти говорять про посилення економічних проблем. Видання "Коментарі" за допомогою експертів розбиралася, як мінімізувати ризики продовольчої кризи в Україні.
Новини