Головна Новини Бізнес економіка На ринку відновлюваної енергетики спостерігаються спроби маніпулювати владою – Фесенко
commentss НОВИНИ Всі новини

На ринку відновлюваної енергетики спостерігаються спроби маніпулювати владою – Фесенко

Політолог Володимир Фесенко заявив, що поки «зелені енергетики» просять заступництва у президента, підрозділ ДТЕКу, який заробляє на сонячній та вітровій генерації, нарощує прибуток

2 червня 2020, 17:05 comments1182
Поділіться публікацією:

На ринку відновлюваної енергетики спостерігаються спроби маніпулювання владою, заявив політолог Володимир Фесенко. Так він прокоментував ініціативи зустрічі з президентом з боку окремих представників ринку "зеленої енергетики", пише "Газета.ЮА".

На ринку відновлюваної енергетики спостерігаються спроби маніпулювати владою – Фесенко

"Зелені енергетики, з одного боку, просять заступництва у президента, аргументуючи це загрозою дефолту, а з іншого — підрозділ ДТЕКу, який заробляє на сонячній та вітровій генерації, задекларував зростання чистого прибутку на 119%, — пояснив експерт. – Схоже, цинізм найбільшого в Україні виробника електроенергії у спілкуванні з владою перейшов всі розумні межі".

За словами Фесенка, така політика вплинула на зупинку енергоблоків на державних АЕС.

"Очевидно, саме завдяки такій політиці в Україні зупинили 5 з 15 енергоблоків державних АЕС, аби тільки дати заробити тепловим електростанціям ДТЕК, які наростили виробництво майже вдвічі", — зазначив політолог.

Як додав експерт, раніше ДТЕК для тиску на уряд призупиняла роботу вугільних шахт.

"Такий стиль комунікації компанії найбагатшого українського олігарха вказує на те, що вона намагається впливати на владні інститути з метою обслуговування її корпоративних інтересів, навіть ціною інтересів суспільства", — резюмував Фесенко.

Додамо, що Українська асоціація відновлюваної енергетики, Українська вітроенергетична асоціація і Європейсько-українське енергетичне агентство, котре, згідно з інсайдом видання, дотичне до структур Ріната Ахметова, направили спільне звернення президенту Володимиру Зеленському та попросили його провести особисту зустріч з ключовими гравцями та інвесторами в поновлювану енергетику.

Варто прочитати про те, як може змінитися тариф на електроенергію для населення. Адже в "антикризовій" програмі Кабмін пропонує переглянути тариф на електроенергію для населення, обумовлюючи тим, що ручне регулювання ринку призвело до падіння цін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини