Головна Новини Бізнес економіка Недостача в 900 млрд гривень: міністр розповіла про пенсії в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Недостача в 900 млрд гривень: міністр розповіла про пенсії в ОРДЛО

До війни в Донецькій і в Луганській областях було 1278 тисяч пенсіонерів

28 червня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:
Жителі окремих районів Луганської та Донецької областей (ОРДЛО) з 2014 року не отримали, як мінімум, 900 млрд гривень пенсійних виплат. Даною інформацією поділилася очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає "Українська правда".

"Розрахункова сума пенсійних виплат за період з серпня 2014 по жовтень 2020-го становить майже 900 млрд грн ... Це ті гроші, якби нічого не сталося, ми людям виплачували б пенсії. Але ми не знаємо, чи живі ці люди, де вони, хто вони. Ось це те, що я говорила, що було до війни 1278 тисяч пенсіонерів в Донецькій і в Луганській областях ", — сказала міністр.

Крім того, відповідаючи на запитання про категорії громадян, які раніше отримували пенсійні виплати, а потім перестали, оскільки не можуть дістатися, Лазебная сказала, що такої кількості немає.

Нагадаємо, що військова ситуація на Донбасі загострюється не лише у лінії розмежування, а й на території самих невизнаних республік. За словами учасника антитерористичної операції, екс-нардепа Дмитра Лінько, бойовики примушують місцевих жителів ставати членами незаконних військових формувань. Як пояснив Лінько, такі вимоги пред'являються тим людям, які з яких-небудь причин отримали російське громадянство. На подібний крок невизнаним "адміністраціям" т.зв. "Л-ДНР", за словами експерта, довелося зважитися через катастрофічний брак особового складу в їх "арміях". Дмитро Лінько підкреслює, що основну чисельність "народної міліції" ОРДЛО складають російські кадрові військовослужбовці.

Недостача в 900 млрд гривень: міністр розповіла про пенсії в ОРДЛО

Міністр розповіла про пенсії в ОРДЛО - фото из открытых источников



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дончанин

28 червня 2021, 19:07

Зеленский скоро прекратит все отношения Украины с ДНР и ЛНР, вот и снимется вообще проблема с пенсиями.


Новини