Незважаючи на збитки, турфірми та салони краси залишаються без допомоги від держави через карантин

Туристичні об'єднання вже звертаються до влади з вимогою виправити ситуацію

Як стало відомо від радника Київської туристичної асоціації Антона Тараненка, за час карантину лише в столиці скоротили близько 3 тисяч співробітників фірм-туроператорів.

Відомо, що організатори подорожей в основному працюють за КВЕДом про роботу турфірм і туроператорів, проте держава не включила його до переліку сфер діяльності, яким компенсують збитки. Тому без 8 тис. гривень залишаються не тільки підприємці, а й звичайні працівники, яких довелося звільнити. Туристичні об'єднання вже звертаються до влади з вимогою виправити ситуацію.

За словами представника сфери туризму, закриття кордонів нічого позитивного не принесло, оскільки в цьому році Київ відвідали лише до 500 тисяч іноземців, хоча минулого року їх було в 4 рази більше. Кожен турист в середньому витрачав в Києві по 120 євро в день. Тому компанії не дорахувалися прибутку, а держава - величезних податків.

Крім того, держава відмовляє у виплатах індустрії краси.

До слова, величезна кількість салонів краси не працювало навесні та були закрито під час карантину вихідного дня, але уряд з якоїсь причини порахував, що цей вид бізнесу не особливо постраждав від обмежень.

Раніше "Коментарі" писали про те, що українці вже почали отримувати відмови в отриманні 8 тис. гривень матеріальної допомоги у зв'язку з карантином. Малі підприємці скаржаться, що основна причина відмови - невідповідність класифікації видів економічної діяльності.
Крім того, порталу стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19.