Представники українських банків запропонували Зеленському кандидата на посаду голови НБУ

Кандидатів на посаду керівника НБУ перевірять правоохоронці

Сьогодні, 4 липня, відбулися зустрічі президента України Володимира Зеленського з представниками державних і комерційних банків нашої країни. Чолі держави запропонували ряд кандидатур на посаду голови Національного банку України (НБУ). Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Під час спілкування з представниками ЗМІ в Одеській області Зеленський заявив, що всі представники банків не турбуються з-за можливих ризиків, пов'язаних з звільненням глави Нацбанку Якова Смолія.

Зеленський заявив, що йому запропонували кілька списків кандидатів на пост глави НБУ і поліція зараз збирає всю необхідну інформацію про цих людях.

Глава держави підкреслив, що він не бачить ніякої проблеми в проведенні зустрічей з кандидатами, запропонованими на посаду глави НБУ, і зауважив, що мав професійні відносини з Яковом Смолієм.

Раніше "Коментарі" писали, що президент Американської торгової палати Андрій Гундер заявив, що відставка голови Національного банку України Якова Смолія змушує іноземних інвесторів задуматися, чи варто вкладати гроші в український бізнес. За словами Гундера, деякі іноземні інвестори спостерігають за відбувається і зупиняють інвестиції в Україну.