Що буде з цінами на свинину весною - прогноз виробника

Ціна на свинину тісно пов'язана з наслідками пандемії коронавірусу

Ціни на свинину будуть рости. Це спрогнозував голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов. За його словами, висхідний тренд цін на свинину збережеться до кінця ІІІ кварталу.

Сергій Касьянов повідомляє, що минулий рік був важким для свинарів. Це пов'язано насамперед з пандемією коронавірусу. Карантинні обмеження серйозно скоротили платоспроможний попит на свинарську продукцію навіть у піковий період - новорічні свята. Через це значна кількість виробників свинини почала скорочувати поголів’я.

Проте в період весняних свят попит на м'ясо зросте. Та оскільки поголів'я свиней скоротилося, спостерігатиметься підвищення ціни на цей вид м'яса. У цьому випадку зростання попиту зіткнеться з браком пропозиції.

Сергій Касьянов вважає, що створити баланс цін можна завдяки імпорту. Проте за словами експерта, тенденція зростання ціни на м'ясо спостерігається не тільки в Україні, а й в багатьох інших країнах.

"Ми спілкуємося з американськими колегами, і там прогнозують, що місцеві свинарі вже влітку зможуть збільшити свої доходи, заробляючи на $30 більше за голову, ніж торік", – повідомив Сергій Касьянов.

Нагадаємо, що стало відомо, якою буде погода в березні. Цього року погода в березні в Україні не вирізнятиметься аномаліями, а буде приблизно такою ж, що у попередні роки. Детальніший прогноз читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Одесі створять об'їзну дорогу до місцевого порту. На її будівництво виділять 2,21 мільярда гривень. Чому її будуватимуть та інші деталі читайте в нашому матеріалі.