Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль зробив заяву щодо індексації пенсій в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль зробив заяву щодо індексації пенсій в Україні

Планують змінити порядок індексації пенсій в Україні

24 лютого 2021, 13:32 comments1011
Поділіться публікацією:

В Україні індексація пенсій може стати автоматичною та проводитися щороку в певний день. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Шмигаль зробив заяву щодо індексації пенсій в Україні

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що з 1 березня в Україні відбудеться підвищення пенсій на 11%. Така індексація, за словами Шмигаля, обов’язок Уряду перед українськими пенсіонерами.

Крім того, як повідомив очільник Кабміну, до Парламенту подано законопроєкт, який пропонує закріпити щорічну дату індексації 1 березня.

"Ми хочемо, аби пенсії нарешті індексувалися автоматично.  Так само як і автоматичне призначення пенсії, без додаткових звернень, — йдеться у повідомленні глави Уряду. — Також у запропонованому нами законопроєкті ми пропонуємо здійснювати індексацію з 1 березня всім без винятку категоріям пенсіонерів, включно з науковцями та військовослужбовцями".

Зазначається, що минулого року Уряд вперше встановив щомісячні доплати до пенсії в розмірі 500 грн для людей віком від 80 років. Цьогоріч додаткові доплати отримають і люди старше 75 років. Шмигаль каже, що всі ці кроки – частина стратегії президента щодо боротьби з бідністю та підвищення соціальних стандартів в Україні.

Нагадаємо, індексація пенсій буде проведена з 1 березня. Показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера, встановлено на рівні 11%. Розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 грн. Тоді як мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 грн.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", навіть не мінімальна, а середня пенсія в Україні змушує більш ніж половину з 11,1 млн наших пенсіонерів балансувати на межі бідності. Й індексація пенсій не рятує ситуацію. Про це заявила експертка у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини