Головна Новини Бізнес економіка Співробітники КБ «Південне» третій місяць залишаються без роботи і без грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Співробітники КБ «Південне» третій місяць залишаються без роботи і без грошей

Співробітники КБ "Південне" заявляють, що керівництво підприємства, незважаючи на карантин через коронавірус, продовжує отримувати мільйонні зарплати

3 червня 2020, 16:08 comments9997
Поділіться публікацією:

Незважаючи на значне послаблення карантину в Україні, деякі підприємства не поспішають повертатися до штатного режиму роботи. Зокрема, в КБ "Південне" продовжили простій до 22 червня. Про це йдеться у відповідному наказі № 833 від 28 травня.

Співробітники КБ «Південне» третій місяць залишаються без роботи і без грошей

Таке рішення гендиректора Олександра Дегтярьова викликало хвилю обурення в 5-тисячному колективі. Керівництво звинувачують в тому, що воно фактично залишило рядових працівників без роботи і засобів до існування, той час як собі продовжує платити мільйонні зарплати незалежно від простою.

На думку співробітників КБ "Південне", продовженням карантину Дегтярьов намагається прикрити реальні проблеми, пов'язані з відсутністю замовлень. Люди сподіваються, що широкий розголос допоможе врятувати становище.

Нагадаємо, що з 1 квітня з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції КБ "Південне" перейшло на режим простою. Багато співробітники були переведені на "дистанційку" або відправлені у відпустку.

Через місяць у дніпровських ЗМІ з'явилася інформація про посилення карантинних заходів на підприємстві. Зокрема, повідомлялося про введення 3-денного робочого тижня і звільнення співробітників, не згодних з такими умовами праці. Керівництво КБ ці чутки категорично спростувало, назвавши фейком і інформаційною атакою зацікавлених осіб з метою дискредитації. Однак, пізніше анонімні джерела серед співробітників "Південного" надали скрін наказу №690 від 29 квітня, фактично підтверджує дану інформацію.

Нагадаємо, офіційний рівень безробіття в Україні на тлі кризи через коронавірус продовжує бити рекорди. Згідно з останніми даними, він перевищив 511 тис. осіб (майже на 70% вище, ніж роком раніше). Експерти розповіли виданню "Коментарі", які дієві методи не використовує влада, щоб вирішити проблему і чому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини