Головна Новини Бізнес економіка Світовий банк надасть Україні 350 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк надасть Україні 350 млн доларів

Всього на підтримку економіки України Світовий банк виділить два великих кредита

27 червня 2020, 08:22 comments1101
Поділіться публікацією:

Україна отримає 350 млн доларів від Світового банку. Таке рішення прийняли у керівництві фінансової структури — в Раді виконавчих директорів. Ця позика є першою в програмі політики розвитку у сфері економічного відновлення. Кошти підуть на підтримку критично важливих реформ, заявляють у Світовому банку. Цей кредит також допоможе пом'якшити наслідки пандемії COVID-19, вважають фінансисти.

Світовий банк надасть Україні 350 млн доларів

Серед реформ, які підтримуються Програмою фінансування — зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель та врегулювання проблемних кредитів в державних банках.

"Пандемія COVID-19 викликала стрімке економічний спад, позначилася на доходах простих українців і малого бізнесу, і створила додаткове навантаження на державний бюджет", — зазначив Аруп Банерджі, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Всього в програмі відновлення економіки передбачено дві позики. Другий транш, як заплановано, буде спрямований на надання підтримки у розробці додаткового важливого законодавства у сфері земельної реформи та подальше посилення пенсійних виплат вразливому населенню літнього віку.

Як повідомляв портал "Коментарі", в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна повинна до кінця нинішнього року оголосити тендери на продаж не менше двох великих підприємств, а через рік, у червні 2021 року, таких тендерів має бути вже три. Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини