Головна Новини Бізнес економіка Тарифи на передачу електричної енергії «Укренерго» зростуть в чотири рази – проект рішення НКРЕКП
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на передачу електричної енергії «Укренерго» зростуть в чотири рази – проект рішення НКРЕКП

Згідно з проектом НКРЕКП тарифи повинні зрости з 1 серпня 2020 року

19 червня 2020, 16:23 comments6529
Поділіться публікацією:

Згідно з проектом рішення Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) тариф на передачу електроенергії ПРАТ НЕК "Укренерго" зросте з 155,4 грн/МВт*год до 596,48 грн/МВт*год або майже в чотири рази з 1 серпня нинішнього року. Про це йдеться в проекті постанови НКРЕКП, опублікованій виданням "БізнесЦензор".

Тарифи на передачу електричної енергії «Укренерго» зростуть в чотири рази – проект рішення НКРЕКП

Документ вносить корективи до постанови НКРЕКП №2668 від 10 грудня 2019 року, згідно з якою тариф на передачу "Укренерго" на 2020 рік встановлено на рівні 155,4 грн без ПДВ.

Крім того, видання повідомляє, що з початку серпня також буде збільшено тариф для операторів систем розподілу (ВСР) – обленерго. У результаті кінцевий тариф на електроенергію для великих промислових підприємств може зрости з 1,5 до 2 грн/кВт*год.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабінет міністрів України планує переглянути тарифи на електроенергію для населення, що повинно допомогти у подоланні коронакризи. У Програмі стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19 говориться, що в умовах карантину сектор енергетики поніс втрати, пов'язані зі зменшенням споживання промисловістю і населенням. Відзначається, що ручне регулювання ринку призвело до падіння цін на ринку електроенергії, а також дефіциту коштів для покриття операційних витрат виробників електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини