У Мінекономіки засмучені зниженням рівня інфляції

Згідно макропрогнози, для зростання економіки рівень інфляції необхідний 11%, а темпи сповільнилися до 1,6%

Міністр економіки Ігор Петрашко заявив, що в Україні знижений рівень інфляції до 1,6%, при тому, що за макроекономічними прогнозами необхідно 11%, а значить, ситуація в цьому сенсі катастрофічна. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

Так, Петрашко зазначив, що уряд зараз думає над шляхами, якими можна стимулювати економіку країни.

"Збірний макропрогноз, який став основою для бюджету передбачає інфляцію на рівні 11%. У нас зараз склалася катастрофічна ситуація з інфляцію. Інфляція в 1,6%. Всі країни Євросоюзу і США також борються з цим фактом, тому що це означає падіння конкурентоспроможності. А оскільки Україна не знаходиться в євро чи американській зонах - це депресія не тільки із заробітної плати, але і щодо торгових балансів. Ми зараз думаємо над шляхами, якими можна стимулювати економіку", - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував початок економічних темпів вже у другому півріччі поточного року.

"Консенсусний прогноз МВФ і Мінфіну становить - 4,8% падіння ВВП у цьому році. Порівняно з 3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки"ий прогноз МВФ і Мінфіну становить - 4,8% падіння ВВП у цьому році. Порівняно з 3,7 різниця дійсно 8,5%. Але вже з другого півріччя передбачається поступове зростання економіки", - уклав глава уряду.