Головна Новини Бізнес економіка Українці відкрили в Польщі рекордну кількість бізнесів: офіційна статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці відкрили в Польщі рекордну кількість бізнесів: офіційна статистика

Українці все частіше реєструють у Польщі власні справи

1 травня 2024, 23:55
Поділіться публікацією:

У 2023 році громадяни України відкрили у Польщі 30 325 нових бізнес-компаній. Кожним десятим новим індивідуальним підприємцем у Польщі за минулий рік був українець.

Українці відкрили в Польщі рекордну кількість бізнесів: офіційна статистика

У Польщі активізувався український бізнес. Фото з відкритих джерел

Як відзначили у консультаційному центрі "Дія.Бізнес" у Варшаві, загалом за 2022-2023 роки українці зареєстрували в Польщі 48 464 нові індивідуальні компанії.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в середньому кількість реєстрацій нових бізнесів українцями у Польщі не перевищувала 200 на місяць, але вже навесні 2022 року ця цифра сягнула близько 1700 підприємств.

Найчастіше українці започатковують власну справу у Варшаві (9406 компаній), Кракові (2661) та Вроцлаві (2128). За минулий рік українці в Польщі сплатили до польського бюджету податків на загальну суму понад 5 млрд злотих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українській армії складно стримувати наступ російських загарбників через брак артилерійських снарядів та броньованої техніки, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Головна проблема на сьогоднішній день — нестача не самої зброї, а снарядів. У першу чергу, не вистачає боєприпасів до артилерійських систем. Через нестачу снарядів спочатку росіяни криють артилерією наші позиції, а потім ворожа піхота має можливість до них підійти", — розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що перед призначенням на високі пости російських чиновників необхідно перевіряти на сексуальну орієнтацію, заявив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн. "Я не бачу в такій перевірці нічого ганебного і поганого. Захист традиційних сімейних цінностей — один із постулатів державної політики. До людей, які здійснюють державну політику, необхідно підходити особливо прискіпливо", — сказав Олександр Хінштейн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини